Składniki
- 500 g miesa (jakie kto lubi)
- Marynada:
- 2 lyzki miodu
- 2 lyzki koncentratu pomidorowego
- 2 lyzki sosu soja
- 2 lyzki soku z cytryny
- 1 lyzeczka chili w proszku
- 1 lyzeczka zmielonego anyzku gwiazdkowego
- olej do smazenia
- 0,5 szklanki (125 ml) bialego wina
- 1 szklanka wody (250 ml)
- 2 lyzeczki vegety
- sol, pieprz
- 0,5 szklanki mleka
- 3 lyzki maki
- 160 g makaronu ryzowego
- 1/2 papryki
- 150 g pieczarek
- Przyprawy azjatyckiej
Mieso pokroic w kostke i dobrze wymieszac z przygotowana marynada - odstawic na 2 godziny do lodowki aby sie przegryzlo. Rozgrzac patelnie, wlac olej (2 lyzki) i podsmazyc mieso. Zalac bialym winem, dodac wody, vegete i przyprawy - gotowac az zmieknie mieso. W mleku rozpuszczamy make i zabielamy gulasz. Po zabieleniu jeszcze troche podgotowac aby sosik nie mial macznego smaku. Ewentualnie jeszcze przyprawic do smaku... Papryke z pieczarkami, myjemy, kroimy w plasterki i podsmazamy na patelni. Makaron ugotowac, odcedzic i wrzucic do patelni z warzywami, doprawic przyprawa azjatycka, dobrze wymieszac - gotowe
Smacznego!
Artykuł pochodzi z serwisu wielkiezarcie.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz