czwartek, 9 lutego 2012

Kryształ


Składniki
  • 1 galaretka agrestowa
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 galaretka lesne owoce
  • 1 kiwi
  • 10 dkg winogron
  • 1 banan
  • 10 dkg truskawek
  • 1 brzoskwinia
  • 1 kubek smietany 30%
  • 1 smietafix
  •  łyzeczka cukru
Przygotowanie:
Galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu (najlepiej dzien wczesniej, lepiej zastygna) kazdy kolor oddzielnie . Wylewamy do płaskiego naczynia. Banan , kiwi i brzoskwinie kroimy w drobna kostkę, truskawki , winogrona na połówki. Zastygniętą galaretkę kroimy w kostkę. Smiętanę ubijamy z cukrem oraz z smietafixem. Do pucharków nakładamy naprzemian kostki galaretki owoce na owoce smietane ubitą i znów galaretkę az do wyczerpania owoców i kolorów galaretki. Górę deseru powinna stanowic smietana. Dekorujemy według uznania owocami oraz startą czekoladą

Smacznego!

Artykuł pochodzi z serwisu wielkiezarcie.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz