Chciałbyś ugotować jakieś wspaniałe danie ale nie umiesz gotować lub nie masz ciekawego pomysłu? Nic nie szkodzi! Na tym blogu znajdziesz mnóstwo ciekawych przepisów i dowiesz się jak gotować by zrobić wrażenie na najbliższych. Zobaczysz, że gotowanie nie musi być wcale takie nudne i trudne, przedstawię przyjemna stronę gotowania i pokaże, że każdy może gotować.
czwartek, 9 lutego 2012
Ciastka z karmelizowanymi jabłkami
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
3 średnie jabłka
3 płaskie łyżki cukru
1 łyżeczka mielonego cynamonu
2 łyżki cukru pudru
Przygotowanie:
Jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Na rozgrzaną patelnię kładziemy jabłka i dodajemy cukier, smażymy aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy cynamon i jeszcze chwilkę podsmażamy. Jabłka studzimy. Ciasto kroimy na sześć części (kwadraty, prostokąty). Na pokrojone ciasto nakładamy przesmażne jabłka i sklejamy boki ( tworzymy trójkaty). Ciastka wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni ( powinny mieć złoty kolor).Upieczone, gorące ciasteczka posypujemy cukrem pudrem. Są wyborne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smacznego!
Artykuł pochodzi z serwisu szybkiegotowanie.manifo.com
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz