czwartek, 9 lutego 2012

Różowa lemoniada


Składniki:
  • 8 cytryn
  • 1 szklanka cukru
  • szczypta soli
  • dużo schłodzonej wody
  • dużo lodu
  • syrop granadine (ewentualnie)
Przygotowanie:
Żeby wzmocnić aromat napoju, najpierw zetrzyj z cytryn skórkę. Następnie wyciśnij z nich sok do niedużej miski. Dodaj cukier i sól. Zamieszaj. Cukier nie rozpuści się do końca w samym soku, ale to nic, rozpuści się w wodzie. 2 litrowy dzbanek wypełnij do połowy lodem. Wlej syrop cytrynowy i dopełnij dzbanek zimną wodą. Jeśli chcesz uzyskać ciekawszy kolor, dodaj kilka łyżek grenadyny.
Podawaj od razu.

Smacznego!

Artykuł pochodzi z serwisu kuchniaplus.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz