Składniki:
- pierś 400 gram 6 płatów powinno wyjść
- ser 6 plastrów
- rukola 150 gram
- pomidorki suszone oliwki kapary można kupić gotowe w słoiczkach w oleju
- 2 kostki rosół z kury
- jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
Piersi kroimy każda na trzy plastry. Do miseczki wkruszamy 2 kostki rosół z kury i zalewamy oliwa dokładnie mieszamy aby nam grudki nie zostały. Na talerz większy kładziemy plastry piersi zalewamy je marynatą obtaczamy i zostawiamy na 20 minut w lodówce. Wykładamy piersi z marynaty odsączamy lekko i kładziemy na deseczkę na każdy płat piersi kładziemy plaster sera. Rukole kładziemy na ser ugniatamy ja lekko aby więcej nam weszło pomidorki po 1 sztuce kładziemy na rukole i po 2 oliwki czarne. Zwijamy ściśle i wykałaczką spinamy . Roztrzepujemy jajko maczamy w nim roladkę potem w bułkę tartą i na patelnie. Smażymy z obu strona na rumiany kolor pod pokrywka aby nam ser się rozpuścił w środku :)
Smacznego!
Artykuł pochodzi z serwisu gotujmy.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz