czwartek, 9 lutego 2012

Jajecznica na boczku



Składniki:
  • 4 jaja
  • 15 dag boczku wędzonego
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka tłuszczu do smażenia.
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy pokrojony w cienkie paseczki boczek. Smażymy do uzyskania zrumienionych skwarek. Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy odrobinę soli (pamiętamy, że boczek jest słony) i pieprzu i wylewamy na patelnię, na podsmażony boczek. Jajecznicę mieszamy do uzyskania ulubionej konsystencji (jedni wolą mniej ściętą, inni bardziej). Na koniec, na talerzu posypujemy obficie pokrojonym szczypiorkiem.

Smacznego!

Artykuł pochodzi z serwisu wielkiezarcie.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz