czwartek, 9 lutego 2012

Kanapki z wędzonym łososiem

Składniki:
  • 6 żytnich tostów
  • kilka łyżek twarożku kremowego
  • 1 łyżka musztardy
  • garść koperku
  • kilka kropel soku z cytryny
  • garść kaparów
  •  1 nieduża czerwona cebula, pokrojona w cienkie pół plasterki
  • kilka liści chrupkiej sałaty
  •  100 - 110g plasterków wędzonego łososia
Przygotowanie:
Zmiksuj serek, musztardę, koperek, sok z cytryny i kapary na w miarę gładką masę. Rozsmaruj masę na dwóch tostach. Na wierzch nałóż kolejno łososia, sałatę i czerwoną cebulę. Połóż jednego tosta na drugiego, a całość przykryj trzecim. Powtórz to samo z drugą kanapką. Przetnij na skos i podawaj od razu.

Smacznego!

Artykuł pochodzi z serwisu kuchniaplus.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz