Składniki:
- 6 żytnich tostów
- kilka łyżek twarożku kremowego
- 1 łyżka musztardy
- garść koperku
- kilka kropel soku z cytryny
- garść kaparów
- 1 nieduża czerwona cebula, pokrojona w cienkie pół plasterki
- kilka liści chrupkiej sałaty
- 100 - 110g plasterków wędzonego łososia
Przygotowanie:
Zmiksuj serek, musztardę, koperek, sok z cytryny i kapary na w miarę gładką masę. Rozsmaruj masę na dwóch tostach. Na wierzch nałóż kolejno łososia, sałatę i czerwoną cebulę. Połóż jednego tosta na drugiego, a całość przykryj trzecim. Powtórz to samo z drugą kanapką. Przetnij na skos i podawaj od razu.
Smacznego!
Artykuł pochodzi z serwisu kuchniaplus.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz