poniedziałek, 6 lutego 2012

Spaghetti Bolognese

Autor: przepisy.pl


Składniki:
  • mięso mielone wołowe - 400 gramów
  • marchewka - 1 sztuka
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • seler - 1/4 sztuki
  • makaron spaghetti - 300 gramów
  • parmezan - 100 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:
Ugotuj makaron na sposób al dente w dużej ilości wody.
Pokrój cebulę, marchew i selera w bardzo drobną kostkę lub zetrzyj na tarce.
Podsmaż warzywa na patelni na oliwie z oliwek i dodaj mielone mięso. Smaż całość do momentu, kiedy mięso będzie zupełnie suche.
Przygotuj Fix Spaghetti Bolognese Knorr według przepisu na opakowaniu. Zalej nim podsmażone mięso i gotuj całość jeszcze około 10 minut.
Wymieszaj sos z ugotowanym makaronem i przełóż do naczynia, w którym danie będzie serwowane. Przed podaniem posyp tartym parmezanem.

Artykuł pochodzi z serwisu Przepisy.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz