- mięso mielone wołowe - 400 gramów
- marchewka - 1 sztuka
- Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
- seler - 1/4 sztuki
- makaron spaghetti - 300 gramów
- parmezan - 100 gramów
- cebula - 1 sztuka
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Ugotuj makaron na sposób al dente w dużej ilości wody.
Pokrój cebulę, marchew i selera w bardzo drobną kostkę lub zetrzyj na tarce.
Podsmaż warzywa na patelni na oliwie z oliwek i dodaj mielone mięso. Smaż całość do momentu, kiedy mięso będzie zupełnie suche.
Przygotuj Fix Spaghetti Bolognese Knorr według przepisu na opakowaniu. Zalej nim podsmażone mięso i gotuj całość jeszcze około 10 minut.
Wymieszaj sos z ugotowanym makaronem i przełóż do naczynia, w którym danie będzie serwowane. Przed podaniem posyp tartym parmezanem.
Artykuł pochodzi z serwisu Przepisy.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz