czwartek, 9 lutego 2012

Brokułowo - pomidorowa sałatka z sosem czosnkowym


Składniki:
  • jeden brokuł lub paczka brokułów mrożonych
  • 2-3 pomidory
  • ogórek wężowy
  • sól
  • pieprz
  • sos czosnkowy
  • koperek lub pietruszka (nać)
  • opcjonalnie jajko
Przygotowanie:
Brokuła gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i odcinamy jego różyczki. Rozdrabniamy na mniejsze. Brokuły mrożone po ugotowaniu odcedzamy po prostu. Pomidory i ogórka myjemy i kroimy w zależności od wielkości na ósemki, szóstki. Łączymy razem i mieszamy dodając sos czosnkowy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy jeśli lubimy świeżym koperkiem lub pietruszką. Tak jak podałam można dodać jajko na twardo jednak ja preferuje bez.

Smacznego!

Artykuł pochodzi z serwisu wielkiezarcie.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz