Składniki:
- 1 paczka (o,5 kg) makaronu wstążki
- 2 piersi z kurczaka
- 0,5 kg szpinaku (najlepszy jest świeży, ale może być również mrożony-liście)
- 1 serek topiony śmietankowy
- 1 szklanka wody lub mleka
- 1, 5 łyżki mąki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na oliwie z oliwek, dodajemy pokrojone (niezbyt drobno) liście szpinaku. Wodę z serkiem topionym gotujemy aż serek się rozpuści i dodajemy do kurczaka ze szpinakiem. Mąkę rozrabiamy w 1/3 szklanki wody i dodajemy do gotującego się sosu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron dodajemy do sosu, dokładnie mieszamy i wykładamy na talerze. Gotowe danie dowolnie przybieramy (można do dekoracji wykorzystać surowe liście szpinaku, pomidora, natkę pietruszki itp). W mojej galerii pokazuję Ci ile daje ładne podanie potrawy. Można zaserwować najwykwintniejsze danie świata w byle jaki sposób i nie wzbudzi ono niczyjego zainteresowania, a można podać zwykłą kanapkę czy jajko sadzone z ziemniakami na ładnym talerzu, ubrane w niewielką dekorację a zachwyci ono niejednego.
Smacznego!
Artykuł pochodzi z serwisu szybkiegotowanie.manifo.com
Witam
OdpowiedzUsuńprzepis wypróbowałem pychota
w serwisie z którego pochodzi artykuł jest wiele innych ciekawych przepisów.Polecam
hary