Składniki:
- 500 g różnych gatunków sera (Lubię mieszaninę gloucester, fety, serów pleśniowych, goudy i sera gruyere)
- ⅓ szklanki pestek dyni
- ⅓ szklanki ciemnych rodzynków
- ⅓ szklanki miodu
- 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki
- ¾ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
- sól, w razie potrzeby
- około 30 cienkich krakersów pszennych
- około 30 liści mięty
Przygotowanie:
Sery pokroić na kostkę o boku 1 cm lub pokruszyć do miski. Pestki dyni, od czasu do czasu mieszając, obrumienić na patelni przez 3-4 minuty na średnio ostrym ogniu. Przełożyć do serów. Dodać rodzynki, miód, sok z limonki i pieprz. Wymieszać, sprawdzić smak, w razie potrzeby dosolić (niektóre sery są bardzo słone).
Nałożyć niewielką ilość mieszanki na krakersy, przybrać listkiem mięty i podawać.
Smacznego!
Artykuł pochodzi z serwisu kuchniaplus.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz