Składniki:
Na dwie osoby:
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka miodu
- szczypiorek
Makaron Udon ugotować według przepisu na opakowaniu.
Piersi z kurczaka pokroić w paski. Na suchej patelni teflonowej smażyć kurczaka, dodać pokrojone w zapałkę marchewkę i imbir, dodać 2-3 łyżki wody. Kiedy płyn wyparuje, dodać sezam, smażyć około 2-3 minuty. Połączyć ze sobą miód, ocet, sos sojowy, i olej sezamowy. Kiedy sezam się upraży, zdjąć kurczaka z ognia i wlać przygotowany sos. Dokładnie wymieszać.
Dodać gorący makaron i znów wymieszać.
Podawać natychmiast, posypany szczypiorkiem.
Smacznego!
Artykuł pochodzi z serwisu wielkiezarcie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz